Door Privé: Gerrit Smit op 2 oktober 2013

Goud veur nkander

S-IMGL3908b1 (Medium) (3)

Op 27 september vond in De Toekomst de conferentie ‘Goud veur nkander in Oldambt plaats. Als gevolg van de verwikkelingen rond de algemene beschouwingen moest Henk Nijboer helaas verstek laten gaan. Desondanks konden we de 40 mensen die waren gekomen nog een boeiend programma voorschotelen.

Jan van der Bij van STAMM benadrukte in zijn verhaal vooral dat burgerkracht het hart van de samenleving is. Marcel Tankink van KAW sloot daar op aan en stelde in zijn bijdrage onder meer dat we het niet moeten hebben over  burgerparticipatie, maar veel meer over participatie van de overheid in wat de burgers doen.S-IMGL3848b1 (Medium) (3)    S-IMGL3851b1 (Medium) (3)

Jan Hospers en Cora Kuipers van Onze Winkel in Eext vertelden over hun coöperatieve  dorpswinkel. Zij drukten de toehoorders op het hart om vooral in mogelijkheden niet in onmogelijkheden te denken.

De gemene deler van alle sprekers was vooral dat de overheid moet faciliteren. De praktijk leert nu nog te vaak dat de overheid zich vooral als hindermacht opstelt.

Andere conclusies waren dat de macht aan de inwoners van de dorpen en wijken moet zijn, dat er gezorgd moet worden voor een breed draagvlak in de dorpen. Burgers zijn vaak verder dan de overheid. Er bestaat geen blauwdruk, er is maatwerk per dorp of wijk nodig.

We nemen deze punten mee in de gesprekken over ons verkiezingsprogramma.

Uiteindelijk was iedereen tevreden over het resultaat van de avond.

 

 

S-IMGL3842A1 (Medium) (3) S-IMGL3845b1 (Medium) (3)

Privé: Gerrit Smit

Privé: Gerrit Smit

Secretaris PvdA afdeling Oldambt E-mail: smit.ghanzi@home.nl E-mail (afdeling): partijvandearbeidoldambt@ziggo.nl

Meer over Privé: Gerrit Smit