Nationale opschoonactie! & ‘beloofd = beloofd’

27 maart 2021
Update 27 maart: beloofd = beloofd
Beloofd is beloofd, we zouden het karwei afmaken 💪.
Vanmiddag hebben Gert, Fred, Trijntje, Lucas, Martin en Alida de andere helft van de Beersterplas nog ontdaan van zwerfvuil.
En de oogst was flink groter dan vorige week.
Wat vonden we dit keer? Een wieldop, de nodige -inmiddels versnaperde- alcoholische versnapperingen in fles of blik, babydoekjes, veel plastic flesjes en zakjes en…. een spijkerbroek (???!!). Niet onze maat helaas.
Sneeuw, hagel, regen, zon, en een dikke poeste wind kregen we er bij cadeau, maar de meegebrachte koffie en heerlijke macarons van Demi Gelati smaakten daarom extra goed!

We hebben weer genoten van onze Beersterplas. Ga jij dat ook doen als het lekker weer is? Laat het ook gewoon weer netjes achter, daar wordt iedereen blij van.

20 maart nationale opschoonactie
Tientallen vrijwilligers uit Oldambt hadden zich al bij SWO gemeld om vandaag mee te doen aan deze landelijke actie.
Gewapend met de door SWO uitgedeelde grijpstokken gingen ook een aantal PvdA-ers vandaag op pad om zwerfvuil uit onze mooie omgeving te vissen.
Trijntje F., Alida, Fred en wethouder Gert Engelkens waren al vroeg op om de looppaden rondom de Beersterplas van rommel te ontdoen.
En wat we tegenkwamen! Mondkapjes, luiers, blikjes, flesjes, snoepverpakkingen, en zelfs een spin voor de fiets (??!!)
Helaas lag er ook grofvuil dat niet met de grijpstok kon worden verwijderd: een complete laminaatvloer en een flink aantal stenen waar je nog een leuk zomers terrasje van had kunnen maken. Vreselijk dat mensen dit achterlaten in de natuur terwijl de milieustraat zo vlakbij is.
We hebben er inmiddels melding van gedaan bij de gemeentelijke buitendienst.
Terwijl we bezig waren kwam Wiebe Klijnstra van Rtv Noord ook nog spontaan langs om de sfeer te proeven. Die was opperbest, omdat we het nuttige (alles weer netjes!) met het aangename (wat is het toch een prachtige plek!) konden combineren.
Mooi dat we nu het goede gereedschap hebben, want deze actie smaakt naar meer.

Bedankt SWO en de gemeente Oldambt voor het faciliteren, we hebben een topdag gehad met elkaar. En Oldambt is weer een stukje schoner… 👍