8. Carol de Jong

8. Carol de Jong

Over 8. Carol de Jong

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Carol de Jong, 78 jaar, getrouwd met Anneke van Delden. Ik ben gepensioneerd.

Ik lees ’s morgens de kranten (DvhN en de Volkskrant), ik volg het landelijk en regionale gebeuren, daarnaast hou nog steeds ik mijn kennis en kunde (bedrijfskunde – bouwkunde sectie gww – hogere veiligheidskunde – lead auditor) bij. Ik werkte bij een grote internationale aannemer op directieniveau.

Politiek is mijn hobby en gedrevenheid, met de nadruk op het regionale gebeuren. Ik kan bijdragen leveren aan de PvdA als ondersteuner van onze raadsfractie, waarbij de infrastructuur een belangrijk deel is. Op dit punt is voor onze samenleving nog veel te bereiken (zoals Blauwe Roos, fietspaden, landbouwwegen, herinrichtingen in de bebouwde kom, zoals bewoning en bedrijven) en vooral voor de gebruikers ervan. Heel belangrijk is bezig te zijn met onze omgeving in de ruimste zins des woord: van bibliotheek, theater, openbaar vervoer, lekker uit fietsen tot iets drinken op een terras of bankje en altijd klaar staan om overal te helpen.

Wat maakt van jou een echte Oldambtster?

Ik ben een echte Oldambtster geworden door je in te passen in deze omgeving onder de uitspraak “Dij ’t dut, mout ’t waiten”; daarnaast altijd voor elkaar klaar staan.

Welke problemen zou de PvdA in Oldambt direct moeten aanpakken?

Vooral door landelijke politiek van Rutte is Oost-Groningen en dus Oldambt geworden tot “het afvoerputje van Nederland”. Ieder keer moet dit gekeerd worden door de Tweede Kamer met hulp van Henk Nijboer (PvdA). Met andere woorden heeft onze gemeente veel in te halen; denk aan infrastructuur, jeugdzorg, armoede, ontwikkeling wonen/bedrijven, werkgelegenheid en de energietransitie.

Door onze eigen nadruk gaan we er ook op vooruit, maar dat moet wel worden doorgezet; de problemen rondom de Blauwe Roos geldt voor de hele gemeente en wij kunnen dit oplossen met ons ontwerp (financieel zal het Rijk moeten bijdragen).

De kinderen die vanuit de dorpen naar Winschoten moeten veilig kunnen fietsen. Het fietspad naar de Blauwe Stad is het begin van deze ontwikkeling.

De wegen door de gemeente tussen de dorpen moeten worden aangepast aan de moderne ontwikkelingen van verkeer en landbouw.

Toerisme is zeer belangrijk, de gehele Dollardkust is van groot belang te beginnen bij de Kiekkaste in Nieuwe Statenzijl; een echte horizon geeft een speciaal accent aan onze gemeente en vanuit het buitenland is Bad Nieuweschans het vertrekpunt, waar we Alida Michels haar uitspraak gebruiken: “Onze inwoners zijn altijd vriendelijk genoeg om de weg te wijzen, maar laat deze sterke troef voor Oldambt, het toerisme, daar niet alleen van af hangen.“