Nummer 3

Hilbert Flokstra

Raadslid

Mijn naam is Hilbert Flokstra, ik ben 26 jaar en ik woon in het prachtige Winschoten. Ik ben opgegroeid in een politiek nest. Mijn familie heeft een verleden in het lokale bestuur en politieke discussies waren thuis een vast thema. Dit betekent overigens niet dat we het altijd eens waren! De basis van mijn politieke opvattingen is hier dan ook ontstaan.

In 2008 raakte de wereld verzeild in een diepe economische crisis. Deze crisis heeft diepe sporen achtergelaten, ook bij mijzelf. De crisis riep fundamentele vragen op over de verdeling van welvaart. Hoe is het mogelijk dat in een land als Nederland 1% van de bevolking ¼ deel van het vermogen bezit? Hoe kan het dat alle Nederlanders op moeten draaien voor de verliezen van grote internationale banken die foute spelletjes speelden met het geld van anderen. Dit zijn maar een paar van de vragen die mij dwongen om een politieke keuze te maken en daarom koos ik ervoor om me in 2013 aan te sluiten bij de Partij van de Arbeid. De PvdA was geen logische keuze, sterker nog, mijn opa had een broertje dood aan de partij. Toch is de PvdA de enige partij die een sterk antwoord heeft op een eerlijker en gelijkwaardiger Nederland en Oldambt waar iedereen zichzelf kan zijn. De sociaaldemocratie is een prachtige ideologie die de positie van alle mensen wil verbeteren en daar ook oplossingen voor aandraagt!

Het bestaan van mensen verbeteren begint lokaal. Daarom besloot ik mezelf in 2014 kandidaat te stellen voor de gemeenteraad en daarom heb ik besloten om dit opnieuw te doen in 2018! Ik heb me de afgelopen vier jaar ingezet op thema’s als jongerenbeleid, zorg, werkgelegenheid, asielbeleid en LHBT-beleid. Ik vind dat we als PvdA Oldambt echt een verschil hebben gemaakt in het besturen van de gemeente Oldambt. Wij hebben het lef gehad om sociale keuzes te maken waar andere partijen dat niet hadden gedaan. Dit zullen we in de komende vier jaar weer doen. In mijn geval met een fris en jong tintje, want oud gezeur zijn we allemaal flauw van!

Help jij ons mee?


Portefeuilles als raadslid:

  • Economie & Arbeidsmarkt
  • Kunst, Cultuur & Jeugdbeleid
  • Monumenten, Toerisme & Recreatie
  • Asielbeleid