Nummer 2

Alida Michels

Fractievoorzitter

Moeder, schrijver, verbinder en idealist. Die woorden beschrijven me wel ongeveer. Naast m’n werk als communicatieadviseur en rol in het gezin wil ik bijdragen aan de wereld om me heen en mensen helpen. Solidair zijn met mensen die het minder hebben, en voor hen opstaan. Samen met anderen gaan voor perspectief voor iedereen. Dat kan, wil en doe ik elke dag.

In 2000 werd ik actief lid van de PvdA. Politiek interesseerde me, ook vanuit m’n opleiding tot journalist, en via de politiek dat steentje kunnen bijdragen was voor mij de goede weg. In Winschoten heb ik 2 jaar voor de PvdA in de gemeenteraad gezeten, campagnes gedaan en ik was lid van het afdelingsbestuur. In diezelfde jaren zijn mijn kinderen, (Marijn, 16) en Romée (14) geboren. Door de vele medische zorgen hieromheen heb ik op dat moment moeten besluiten om mijn politieke taken neer te leggen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen de vraag kwam of weer actief wilde worden had ik meer tijd en heb ik me in 2014 beschikbaar gesteld voor de Raad. Een jaar later werd ik fractievoorzitter. Een leerzame taak die ik met veel plezier vervul.

In mijn portefeuille zit onder andere duurzaamheid. Dit heeft raakvlakken met mijn werk als ZZP-er, waarbij ik maatschappelijke projecten opzet en begeleid. Ik deed onder andere projecten voor duurzame visserij. Doel daarbij was dat bijvangst zoals kleine visjes en garnaaltjes levend overboord gingen in plaats van te sterven in de netten. Het project heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept.  Een ander project waar ik bij betrokken was had te maken met het opwekken van schone energie, met behulp van gebruikte petflessen. Voor projecten in de bouwwereld verdiepte ik me in duurzame (bio)materialen met vergaande energiebesparende eigenschappen.

Die kennis komt goed van pas bij het groeien naar een duurzaam Oldambt.

Want ik wil daarin nu echt die stappen zetten, die voor de mensen op korte en op lange termijn iets opleveren! Een lagere energierekening. Droge voeten. Een prettige leefomgeving. We kunnen daar simpelweg niet meer mee wachten.


Portefeuilles:

  • Economie & Arbeidsmarkt
  • Milieu, Water & Afval
  • Personeel, Organisatie & ICT
  • Financiën
  • Windmolens