8. Vitaal ouder worden doe je samen

In Oldambt kijken we naar elkaar om . De Pvda Oldambt kiest voor ondersteuning op maat, voor iedereen die dat nodig heeft. In onze gemeente wonen veel oudere mensen. Mensen die jarenlang gewerkt hebben en gezorgd voor een beter leven voor de generatie daarna. Met veel van deze ouderen gaat het goed. Maar langer thuis wonen en minder voor jezelf kunnen zorgen kan eenzaamheid tot gevolg hebben. We willen investeren in goede huisvesting en ondersteuning voor ouderen. We willen eenzaamheid tegengaan en saamhorigheid bevorderen. In onze gemeente moet iedereen er zeker van zijn, dat we omkijken naar elkaar. Ook naar degenen die de zorg verlenen: onze aandacht en waardering voor mantelzorgers laten we blijken met het mantelzorgcompliment.

Solidariteit

Oldambt is gebouwd op solidariteit tussen generaties. We zetten in op bestrijding van eenzaamheid door saamhorigheid te versterken en lokale ontmoeting te stimuleren

Verzekerd van zorg

Zorg moet dichtbij georganiseerd zijn, zodat ouderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Daarom zetten we in op wijkverpleegkundigen en een sterke eerstelijnszorg. Ook houden we de collectieve zorgverzekeringen in stand. 

Prettig ouder

We investeren in een omgeving waarin Oldambtsters prettig ouder worden met goede huisvesting en ondersteuning. Mantelzorgers steken we een hart onder de riem.

Benaderbare gemeente

De gemeente is benaderbaar en geeft toegankelijke informatie over zorgaanbieders. Respect voor zelfredzaamheid en behoud van regie staat centraal.