Door op 17 september 2013

PvdA loopt zich warm

Sterk en Sociaal, dat was ook dit keer het Team van PvdA-Oldambt, dat tijdens de RUN2013 deelnam aan de 10 x 10km estafetteloop. Sterk, omdat het team te midden van circa 250 andere teams eindigde op een zeker verdienstelijke 118e plaats.

 

Sociaal, omdat het team van Oldambtsters ook dit keer op sterkte werd gebracht dankzij de medewerking van PvdA-leden van andere afdelingen uit de provincie Groningen, waaronder ook dit keer Tweede Kamerlid Henk Nijboer. En, of Gedeputeerde De Vey Mesdagh het nu goed vindt of niet: de solidariteit reikte ook tot in het Drentse over de provinciegrenzen heen.

Het team scoorde ook sterk met, in de vrijwel de hele dag stromende regen, een mooie totaaltijd van 8.49:58. Dat komt neer op een gemiddelde van een kleine 53 min. per loper.

 

Naast Henk Nijboer bestond het team uit: Gert Engelkens, Ale Jongedijk, Elzo Bruggers en Jan Dorus van Greven (Oldambt), versterkt met Harbert Schutte (Bellingwolde), Jacob Veldman (Assen), Peter Zwiers (Tweede Exloërmond), Peter Nijland en Mark Leeuwerke (Stadskanaal).

Naast de lopers past vanzelfsprekend een bijzonder dankwoord aan organisators, verzorgers en coaches Trijntje Pals-Mein en Gea Nijenhuis en supporters uit de hele regio..

S-IMGL3727b1 (Medium) (3) S-IMGL3730b1 (Medium) (3) S-IMGL3733b1 (Medium) (3)