13 juli 2013

HANS SPEKMAN OP BEZOEK BIJ SYNERGON

Op woensdag 10 juli kwam onze partijvoorzitter Hans Spekman, op bezoek bij SW-bedrijf Synergon te Winschoten. Tijdens een ledenvergadering van de afdeling Bellingwedde in Wedde maakte Hans Spekman een praatje met partijlid Harry Bosscher, medewerker van Synergon Metaal. Harry nodigde hem uit voor een bezoek aan Synergon. Enige tijd later ontving Harry Bosscher een kaartje van Spekman, met de mededeling dat deze de uitnodiging had aangenomen.

S-IMGL3089b1 (Medium) S-IMGL3090b1 (Medium) S-IMGL3092b1 (Medium) S-IMGL3118b1 (Medium)

Even na elven werd Hans Spekman verwelkomt door Ed Scherbeyn, algemeen directeur van Synergon. Bovendien waren delegaties van de partijafdelingen in Oost-Groningen aanwezig om het werkbezoek mee te maken. De gasten werden eerst rondgeleid bij de Metaal en konden o.a. een kijkje nemen bij de pas geopende Bedrijfsschool van de Metaal. ’s Middags was er een bezoek aan de afdeling Textiel & Papier, waar voornamelijk inpak- en stoffeerwerk en wordt gedaan. Voor velen was het verassend om te zien wat Synergon allemaal te bieden heeft en er was dan ook verwondering over de onbekendheid daarvan. Hans Spekman was zeer positief over Synergon. Hij was onder de indruk van de visie waarmee de directie aan de slag is. Het bedrijf is beschikt over een modern machinepark, waardoor er ook goed perspectief is voor de toekomst.

S-IMGL3095b1 (Medium) S-IMGL3097b1 (Medium) S-IMGL3106b1 (Medium) S-IMGL3112A1 (Medium)

De leidinggevenden van Synergon  spraken de lokale politici aan op het feit dat de gemeente in gebreke blijft bij de invulling van de opleidingsplaatsen die Synergon aanbiedt, ondanks de toezeggingen die zijn gedaan. Herhaaldelijk vertelde men over de vraag vanuit het bedrijfsleven, om lassers die bij Synergon worden opgeleid en de onmogelijkheid om aan die vraag te voldoen, omdat de gemeente haar afspraken niet nakomt. Gert Engelkens heeft hier direct bij thuiskomst gevolg aan gegeven en vragen gesteld aan het College en ook de vertegenwoordigers uit Pekela en Bellingwedde  hebben toegezegd dat te zullen doen, waarmee het nut van een werkbezoek maar weer eens wordt onderstreept.

S-IMGL3085b1 (Medium) S-IMGL3088b1 (Medium)